2020 bøger

Ane Gudrun

For det første vil jeg gerne ønske dig en rigtig glædelig jul.

Julen i år bliver nok ret anderledes end den plejer, det er der mange meninger om, men man skal nok se det på den måde, at det heller ikke er skidt at for rystet op i nogle gamle traditioner og set på dem på en ny måde. Måske finder vi ud af, at nogle ting slet ikke er nødvendige eller givtige i fremtiden. Jeg tror, at mange familier vil opleve større ro i år, når mange af de vante sammenkomster er aflyste. Måske kan den ro også give noget.

Jeg ved i hvert fald at min kommende ferie skal bruges til også at læse, det synes jeg er en god måde at finde ro på. Og at forsvinde i andre verdner er også skønt.

I år har for mit vedkommende handlet meget om bøger, og det ser ud til at mit kommende år også kommer til. Men fremtiden vil jeg vente med til et andet nyhedsbrev. I stedet vil jeg se tilbage på i år, og jeg håber, at du vil være med til et tilbagekig.

I år blev det til 14 bøger, som jeg både har skrevet og illustreret + fire bøger, som jeg har illustreret for andre.

Jeg var så heldig i starten af året, at jeg udgav fire nye Elna-bøger.  Endnu engang tog jeg fat i årstiderne set gennem lille Elnas øjne. I år blev det til: ‘Elna holder fest’, ‘Elna drager ud’, ‘Elna ser et pindsvin’,’ Elna tryller i regnen’. Bøgerne er for de 2-5årige.

Elna-bøger fra 2020

køb alle Elna-bøgerne her

køb Elna-bøgerne enkeltvis her

Jeg var også så heldig at få lov at genudgive nogle af mine første bøger, som jeg lavede for en del år siden. De fik en genudgivelse på Forlaget Petunia og fik mange flotte reolpladser på de danske biblioteker. Det var ’Prinsesse Perlesnor ser lyserødt’, ’Æder Edderkopper får en monstergod ven’ og forlaget bad endda om en ekstra, så bogen ’Tom Robot lærer at lege’ kom med i Perlevenner-serien, som den er blevet kaldt. Bøgerne fik meget ros af bloggerne for deres budskab om glæde ved mangfoldighed. Og næste år har jeg måske en ret stor nyhed om disse. (Jeg krydser fingrer)

Perlevenner af Ane Gudrun

køb Prinsesse Perlesnor her

Min super-let-læs serie ’Mus og Rod’ fik også en udgivelse i år. Især under Corona-nedlukningen mærkede jeg en glæde ved bøgerne. Det var især på streamingtjenesterne, som havde mange mange udlån af Mus og Rod. Og her fik jeg mange sjove tilbagemeldinger på fra børn, som havde oplevet stor succes ved at læse bøgerne. Det er altid fantastisk.  Bogserien indeholder fem bøger:  ’Mus og Rod på en ø’, ’Mus og Rod har et hus’, ’Mus og Rod ser et dyr’, ’Mus og Rod ser sne’, ’Mus og Rod får en idé’

Mus og Rod af Ane Gudrun

køb Mus og Rod-serien her

Og bogen ’Vanddragen’ fandt også sin vej ud i verden i 2020, både til bloggerne og på bibliotekerne. Bogen som handler om Isabella, som får en hund, der bliver til en drage, når det regner. Men historien indenunder handler om at vinde over sine mobbere.

Vanddragen af Ane Gudrun

køb Vanddragen her

I 2020 var jeg også så vild, som jeg tidligere har skrevet, at jeg lavede mit eget lille forlag, som en gang i mellem skal udgive en bog. Ved de bøger skal en del af overskuddet gå til et godt formål. I år startede jeg satsningen med ’Solvej elsker ord …og monstre.’ Heldigvis gik min vilde satsning til held, og jeg kan i det nye år, sende en del af mit overskud til opkøb af truet regnskov. Det vil jeg fortælle mere om i det nye år.

Solvej elsker ord … og monstre – af Ane Gudrun

Køb Solvej elsker ord og monstre her

Alle de nævnte bøger findes der også gratis undervisningsmateriale til på min side eller på undervisningsportalen Bubbleminds, hvis du kender nogen, som kunne have glæde af dette.

Som nævnt illustrerede jeg også i år for andre forfattere.

Jeg fik til opgave at illustrere min forelægger på Petunias første billedbogs-serie om pigen Frederikke, som kommer til ting. Hun kommer til at stjæle, grine og slå i bøgerne.  Bøgerne er blevet taget virkelig godt imod, så vi har snakket om der også er plads til Frederikke næste år.

Frederikke-serien af Rikke Ella Andrup – illustration Ane Gudrun

køb Frederikke-bøgerne HER

Jeg fik også afsluttet tjekke-serien med ’Sådan bliver du en tjekket Vampyr’ af forfatter Thomas Arnt. Nu har vi gjort vampyrer, spøgelser og zombier tjekkede, så nu ville vi slutte et godt sted.

Sådan bliver du en tjekket vampyr – af Thomas Arnt – illustration Ane Gudrun

Køb Sådan bliver du en tjekket vampyr HER

Jeg glæder mig til at fortælle om alle de bøger, som jeg allerede har på udgivelsesprogrammet til næste år

Tak fordi du følger med

Kærlig hilsen Ane Gudrun

Du kan læse om flere af mine bøger HER

Du kan også læse anmeldelser af bøgerne HER