Anmeldelser af Elna-bøgerne samlet

——————————————————

——————————————

@bogninja

Jeg har læst disse fire bøger om pigen Elna, som er en opfindsom, nysgerrig og snarrådig pige i børnehavealderen. Hun laver i de fire bøger ting, som alle børn vil kunne relatere til, måske pånær at fodre et pindsvin med kartofler. Det er en virkelig fin billedbog for de små, som giver anledning til mange gode snakke, fx. hvad spiser et pindsvin? Og hvordan ser fodspor fra en drage mon ud? Jeg kan virkelig godt lide at alle fire bøger foregår udenfor, det minder os om hvor utroligt lidt der skal til at underholde et barn udendørs, vigtigt at huske på i disse tablet tider. Udover at være underholdende er det nogle at de flotteste bøger til små børn jeg har set længe, jeg er vild med stregen i bogen, og de mange små tegnede detaljer. Foruden historien i bogen foregår der også en lille ordløs fortælling i alle bøgerne.

Bogninja læser Elna

——————————————–

@knirkes.boeger

REKLAME Anmeldereksemplar fra @anegudrun og @forlaget_silhuet Ane Gudrun har lave 4 skønne børnebøger om pigen Elna. Der er nu 8 bøger i serien De er rigtig gode til både højtlæsning og til masser af samtaler med dit barn. Perfekt til de mindste. Fine og sjove illustrationer og gode historier. 5/6

Knirke læser Elna

@knirkes.boeger (anmeldelsen af Knirkes kat)

REKLAME Den lille røde siger :Jeg er for kendt til at se på dig. Han har nemlig været inspiration for @anegudrun i den nye fineste børnebog Elna holder fest ude nu på @forlaget_silhuet. Katten Poul kommer med til Elnas havefest De fineste illustrationer og en skøn lille børnebog til de yngste 😘🐱 Miiver siger den skal ha’ 6/6📗

Knirkes kat læser Elna

——————————————–

Bog­_finken:

🌼Anmeldelse🌼

Titel : Elna ser et pindsvin Elna holder fest Elna tryller i regnen Elna drager ud
Forfatter : Ane Gudrun
Forlag : Silhuet
Målgruppe : 2-5 år

Anmeldereksemplarer fra forlaget.
Jeg har fået den store ære, at skulle læse og anmelde de seneste fire bøger om pigen Elna, som er skabt af forfatteren Ane Gudrun.
Elna er en sød, fantasifuld og nysgerrig lille pige, som i bøgerne altid opholder sig udenfor i naturen.
I bøgerne følger vi hende i forskellige situationer, tilpasset hver sin årstid.
Handlingens i bøgerne er underholdende, både for børn og voksne. Sproget er let forståeligt, og en stor fornøjelse at læse højt. Desuden har de en perfekt længde med henblik på, at holde de yngstes koncentration fanget.
Tegningerne i bøgerne er fantastiske, og gør dem til nogle af de smukkeste, samt mest stemningsfulde børnebøger jeg nogensinde har set. De er så fulde af detaljer, at de udgør en historie i sig selv.
Jeg håber at disse vil finde vej til mange småbørnsfamilier og institutioner, da de ligger op til mange hyggestunder. 📖📚👏🛋👶🏻🌳🌻🍂🌨☀️❄️.  💛

bogfinken læser Elna

—————————————————-

bookalittle

Hvem der bare kunne holde fast i barndommens finurlige fantasi.
Elna her, hun har fantasi. Og hun hygger sig i sit eget selskab.
En dag holder Elna fest og der kommer mange gæster. Eksempelvis hr. og fru Brænde. Pludselig kommer katten også, og ligger sig midt i det hele?! Heldigvis er katten blød, og det bliver til den blødeste fest i verden. Illustrationerne er søde og meget jordnære.
Helt lavpraktisk har bøgerne lidt tykkere sider end normalt. Uden at være af pap. Så det er en “rigtig” bog, men de små fingre kan bedre hjælpe med at bladre. 🖐

Elna er et dejligt bekendtskab hvis man er fyldt 1,5 men også hvis man er 3.
Jeg håber I har haft en blød mandag.🐈🌸 

bookalittle læser Elna

——————————————————-

narmortaler

📖Anmeldereksemplar 📖 👧🏻 Elna 👧🏻 Skrevet og illustreret af den dygtige @anegudrun og udgivet af forlaget @forlaget_silhuet
Vi har påpeget det før, men vi er altså bare fan af @anegudrun !!!! Hendes fortællinger og ikke mindst de sødeste og smukkeste illustrationer. 📚📖🖍 I ‘Elna’ serien, følger vi den nysgerrige pige, Elna, der udforsker livet omkring sig. Hun går på opdagelse i haven og har en naturlig nysgerrighed til det hun møder og har omkring sig. 🦟🦔🌳🍎🐱 For hvad gør man lige, når man er for lille til at nå det lækre æble, der hænger i det store æbletræ? Og kan et pindsvin hjælpe med at holde sneglene væk, fra mormors kartofler? Vil en flue egentlig gerne kæles? Og hvad laver naboens dumme kat, Poul, til Elnas fest? 🤔🤷🏻‍♀️ Elna minder faktisk lidt om Alma. Den der chamerende “Pippi Langstrømpe” nysgerrighed, for verdenen omkring sig. Den er ikke til at stå for, og jeg glæder mig til at udforske ‘Elnas univers’ sammen med Alma. 👧🏼🔍 Bøgerne kan bruges til at træne læsning, da sproget et letlæseligt, men de kan også bruges som højtlæsning, da de danner rammen om den der helt naturlige nysgerrighed, der er hos børn.
Og så er der altså masser af guf for øjet, med de flotte illustrationer.
Bøgerne henvender sig til børn i alderen 1-5 år.

når mor taler læser Elna

—————————————————–


fantastiske.familie.boger

Anmeldelse af Elna elsker dyr: ⭐⭐⭐⭐⭐/5 stjerner 

Dette er den bedste af de Elna bøger vi endnu har læst. 

Igen følger vi pigen Elna – denne gang vil Elna gerne have et dyr som hun kan nusse med. Måske er det fordi vi altid selv har haft dyr i huset, så jeg kunne godt forstå den lille Elna i hendes søgen efter en nuttet ven at kaste sin kærlighed på.

Elisa kaster sin kærlighed på en flue som hun prøver at give mors flotte kage til, men fluen vil hellere have lort. Heldigvis så vil naboens hund gerne spise kage og den vil også gerne nusses.

Bogen er læst sammen med Elisa på 2 år – og efter endt læsning fik vores store hund Luna et ekstra stort kram af Elisa 🥰 Børn og dyr hører nemlig sammen. 

Læs mere om det her @anegudrun


fantastiske.familie.boger

Anmeldelse af 3 Elna bøger af Ane Gudrun: ⭐⭐⭐⭐/5 stjerner 

Bøgerne om pigen Elna fortæller hver en lille hverdagshistorie. 

I bogen “Elna drager ud” er Elna en ridder med et sværd. Hun følger fodspor i sneen for at finde en drage at kæmpe imod. Elna finder dog ikke en drage – men har alligevel en dejlig dag i sneen. 

I “Elna vil have æbler” prøver Elna at få fat i et æble som sidder højt oppe på et træ. Hun prøver at klatre, sparke til træet og at slå æblet ned med en pind. Til slut får hun hjælp af en kat.

I bogen “Elna møder en krabbe” er Elna på stranden, hvor hun vil spise sin madpakke. En sulten krabbe kommer forbi, og efter det første chok, ender Elna med at dele sin mad med krabben.

Alle bøgerne er skønt illustreret af forfatteren selv. 

Både Elisa og jeg holder meget af @anegudrun tegninger, særligt hendes evne til at tegne følelserne frem hos sine karakterer er formidabel. “Pigen er ked af det. Pigen griner. Hun er sulten. Uhh,det er farligt” sidder Elisa og kommenterer undervejs mens hun peger på Elna. Dette giver mig som oplæser gode muligheder for at snakke med Elisa undervejs. “Hvorfor tror du Elna græder. Kan du også lide æbler Tror du Elna er meget bange” kan jeg så kommenterer tilbage til Elisa. 

Alt i alt gode højtlæsningsbøger med søde historier, en god længde og format til de mindste.

Bøgerne er læst højt for Elisa på 2 år.


fantastiske.familie.boger

Anmeldelse af Elna er en sneengel af Ane Gudrun: ⭐⭐⭐⭐/5 stjerner 

Bogen handler om pigen Elna som leger i sneen. 

Elna laver en sneengel og tænker på hvordan hendes mormor plejer at kalde hende en engel, fordi Elna er sød til at hjælpe. 

Bogen er rigtig god som højtlæsning for de mindste børn. Historien er sød og nem at forstå og illustrationer er super søde.

Bogen er læst højt for Elisa på 2 år – vi har snakket om sne, om at hjælpe og om at finde ting i naturen undervejs. 

Vi er meget store fans af Ane Gudruns børnebøger her i huset, og denne bog er lige så skøn som vi forventede den ville være – hvis du har små børn som holder af højtlæsning så gør dig selv den tjeneste at få fingrene i “noget” af denne forfatter 😃


fantastiske.familie.boger

Anmeldelse af Elna holder fest af Ane Gudrun: ⭐⭐⭐⭐/5 stjerner 

I denne bog om Elna følger vi hende og hendes venners hyggelige komsammen i haven, mens mor og far holder fest.

Elna har et tæppe, saft og pølsehorn men ikke rigtig nogle gæster til sin fest. Elna indvitere derfor bamserne, busken og endda 2 stykker brænde med til festen. 

Bogen er læst sammen med Elisa på 2 år og vi har brugt bogen til at tælle med – hver gang Elna indviterede nye gæster med til festen, talte vi forfra. 

Endnu en skøn bog om Elna, og ligesom de øvrige bøger i serien er den flot illusteret af @anegudrun selv.

——————————————————

sprog_og_leg_i_boernehoejde

Har dit barn mødt et pindsvin? Holdt en fest eller tryllet i regnvejret? Eller måske elsker du og dit barn dyr lige så højt som Elna?
Elna er en sprudlende lille pige, der udforsker naturen og møder mange forskellige udfordringer derved. Elna er tegnet og skrevet af forfatter og illustrator Ane Gudrun, som med sit fantastiske børneunivers byder dig og dit barn, på søde historier, undren over verden og en fængende tekst, der er nem at gå til.
Så tag på eventyr med Elna, som nu kan byde på otte fantastiske fortællinger.
Serien passer godt til både vuggestue/dagplejebørn og børnehavebørn. Hvor indskolingsbørnene kan bruge dem til at læse op for hinanden og snakke om tekstforståelse og hvordan billeder kan hjælpe med til at forstå historiens forløb.
Bøgerne kan normalt lånes på biblioteket eller købes hos fx Forlaget Silhuet.
Rigtig god fornøjelse og pas godt på hinanden❤️

sprog og leg i børnehøjde læser Elna


sprog_og_leg_i_boernehoejde

Forår i Danmark

I morgen er det d. 1. marts og foråret står for døren. Vi skal ud med ungerne og finde forårstegn, lytte til fugle og gøre haven klar. Indenfor kan vi hygge med en masse spændende bøger der handler om foråret og dem findes der heldigvis rigtig mange af.

Så hop med over på vores facebook side Dialogisk Læsning – Sprog og leg i børnehøjde og få inspiration til billedbøger om forår, for børn i alderen 2-6 år. Vi kommer også med kreative ideer og forslag til at kombinere dialogisk læsning og leg😊

Rigtig god fornøjelse 😊🌱🌻

————————————————————-


1000boger

Hvis man lige lægger mærke til det er der faktisk en Elna for hver årstid. Lige nu vil Elna have æbler og om et par måneder laver hun en sneengel. Når planterne titter frem helt lysegrønne og friske elsker Elna dyr og i de varme sommermåneder deler hun sin pølsemad med en krabbe.
Elna-bøgerne er til de mindste med en simpel og jordnær handling som børn fra 1,5-2 år kan være med på. Og hver historie har en lille bonus historie uden ord der følger hovedhistorien og som børn vil elske at spotte og følge med i. Søde små bøger der vil gøre lykke hos de mindste. 🦀🍎
Bøgerne er tilsendt af forlaget
⛄️🐰 

1000 bøger læser Elna

———————————————-

Materialevurdering (lektørudtalelse)

(Om de 4 første)

Kort om bogen

Fire små bøger om Elna. Elna er på stranden og møder en krabbe. Elna elsker dyr og vil kæle med en flue, men fluen vil ikke kæles med. Elna vil plukke et æble, men hun kan ikke nå. Mor siger, at Elna er en engel, fordi hun er god til at hjælpe andre. Billedbøger for de 2-5-årige

Beskrivelse

Handlingen i de fire bøger om Elna foregår udenfor. Elna er på stranden, hvor hun møder en krabbe, som gerne vil smage hendes pølsemad. Elna elsker dyr, og vil gerne kæle med en flue, der dog ikke kommer, når hun kalder. Elna vil have æbler og forsøger at plukke et fra træet, men hun er ikke høj nok. Elna er en (sne)engel. Hun er god til at hjælpe andre. Hun får øje på noget i sneen. Måske er det et næsehorn, der har brug for hjælp? I bøgerne findes henvisning til en hjemmeside, hvor man kan finde en strikkeopskrift, så man kan lave sin helt egen Elna-dukke

Vurdering

Dejlige billedbøger til de mindste. Formatet er ca. 16×16 cm og passer dermed godt til små hænder. Historierne er søde og genkendelige for børn. Illustrationerne er smukke og overskuelige. En lille sød detalje er det lille dyr, der har sin helt egen tegnede historie på hver side

Materialevurdering (lektørudtalelse)

(Om de 4 næste)

Kort om bogen

Fire nye historier om pigen Elna og hendes oplevelser i naturen. Fra 2-5 år

Beskrivelse

4 kvadratiske bøger i serien “Elna-bøgerne” om pigen Elna. I “Elna drager ud” er det snevejr, og Elna er en ridder med kappe og sværd, og hun kigger efter spor fra en drage. Det er regnvejr i “Elna tryller i regnen”, og hun har gummistøvler på og hopper i mudder. Elna holder sin helt egen fest i “Elna holder fest”, og naboens dumme kat kommer til festen, selvom den ikke er inviteret. Elna laver havearbejde for mormor, da et lille pindsvin vågner af sin vintersøvn i “Elna ser et pindsvin”. Der er tidligere udkommet 4 historier om Elna fx Elna møder en krabbe. Forfatteren har både skrevet og illustreret bøgerne

Vurdering

Charmerende illustrationer og små søde historier om Elnas fine oplevelser i naturen. Har samme stemning og tone som de tidligere bind i serien

Køb Elna- bøgerne her: BØGER