Glæd dig over dine sejre

Jeg skriver om kreativitet i mine klummer, fordi det er vigtigt for mig at være kreativ.  Både i forhold til min egen livsglæde, men også i forhold til mit firma, hvor jeg udfører forskellige kreative opgaver. Det er vigtigt for mig, at kreativiteten løber frit. Derfor bruger jeg meget tid på at finde processer, så der altid er hul ind til den kreative åre, som ellers nogle gange gerne vil koagulere ved for meget travlhed eller andet modstand.

Jeg har tidligere skrevet om fænomenet ”De 29 råd til at forblive kreativ” og har gennemgået nogle af punkterne i tidligere klummer. Denne gang vil jeg gerne tage fat på punktet, som hedder ”Glæd dig over dine sejre.”, fordi punktet passer godt til juletiden og årsskiftet. Det er en god tid at se tilbage på året, og de ting, du har fået lavet. Jeg tænker ikke på rengøring, maratonløb eller reparation af vinduesrammerne. Jeg tænker på de kreative ting, du har fået lavet. Du kan evt. lave dig en liste over dem. Der er sikkert flere ting end du tror. -Gaven du selv lavede, kransen til døren, dørskiltet, taget initiativ til en indsamling, pyntet op på en ny måde, malet billeder, bygget, syet, strikket, plantet i haven. Husk også at skrive de ting på, du har gjort for at fremme din kreativitet; taget på en udstilling, i teatret, gået i skoven, tegnet telefon-krusse-duller, o.s.v.

Du skal så kigge på listen og glæde dig over dine sejre. Sidder du og tænker, at du ikke kan glæde dig over ret meget, fordi du ikke har fået lavet nok i forhold til, hvad du har ønsket. Så lav dig en liste med de ting, du ønsker at lave. Og ros dig selv for at have lyst til at lave flere ting næste år, i stedet for at blive sur på dig selv over, hvad du ikke nåede. Ingen mennesker bliver mere kreative af at blive sure på sig selv, tværtimod. Så husk at glæde dig over de sejre du har fået, for der er flere end vi tror. Jeg er i hvert fald dum at suse hen over mine sejre, fordi næste projekt venter forude.

Men i år har bl.a. ryddet op i mine skitser, og derved kommet i tanke om projekter, som jeg faktisk har lavet, gennemført og været glad for. Jeg fik selv vendt stemningen i mig om, at jeg ikke havde lavet nok. Så jeg ikke glemmer mine sejre i dumme sætninger, som Men-du-nåede-ikke. Jeg har virkeligt forsøgt at glæde mig over mine sejre i år; bogprojekter, skulpturer og ny tillært viden.

Prøv ligesom jeg gjorde, at sætte tape for jantelovens mund og glæd dig over dine sejre i år.

LINK til avisen, hvor klummen er trykt. (linket kommer snart)

Venlig hilsen Ane Gudrun