Jagten på nøglerne

Jagten på nøglerne

Køb bogen her

forside jagten på nøglerne ane fur ohrberg Anø

JAGTEN PÅ NØGLERNE
I eventyrriget Oldenrig hersker tolv kongelige alfer over hver sit område.
Hvert år mødes de kongelige alfer i Oldenrigs Venskabssale for at feste og knytte venskaber, så freden i riget bevares. Venskabssalene er låst med tolv nøgler, og hver enkelt alf vogter over sin nøgle.
Men denne gang er freden truet, for alferne har gemt deres nøgler så godt, at de ikke kan finde dem igen. Vil du hjælpe alferne med at finde nøglerne?Jagten på nøglerne er en eventyrlig kigge-finde-bog for de lidt større børn. Illustrationerne er smukke og indbyder til, at man fortæller fantasifulde historier og eventyr.
 
Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg på SJOV FOR BØRN:

Aldersgruppe:-”Jagten på nøglerne” er en eventyrlig findebog for familiens yngste. En helt igennem flot, farverig og fornøjelig oplevelse.

Bogen er skabt af Ane Fur Øhrberg der har en baggrund indenfor billedkunst og animation.

I ”Jagten på nøglerne” inviterer hun os med på jagt i den kongelige venskabssale. De tolv alfer har nemlig mistet deres nøgler og nu må læseren hjælpe til, så alle alfer kan samles til fest og styrke venskaberne.

Ane Fur Øhrberg leverer en imponerende findebog for de mindste. Illustrationerne emmer af eventyr og magi.

Desværre er den valgte fonte ikke optimal; hverken i forhold til læsbarhed eller i relation til at lade ungerne få en god og lærerig oplevelse af bogstaver og alfabetet. Det er ærgerligt!

Med bogens store flotte illustrationer in mente vil jeg mene, at forfatteren sagtens kunne inkorporere flere opgaver. Det vil give bogen en større brugsværdi. Bagerst i bogen findes løsninger til opgaverne.

”Jagten på nøglerne” indbyder til mange snakke undervejs. Med sit kæmpe format giver de store opslag massevis at kigge på!

Lektørudtalelse på Jagten på Nøglerne

Lektørudtalelse (Jagten på Nøglerne)

Forfatter: Louise Urban Andersen

Kort om bogen

Eventyrlig og udfordrende gå på opdagelse-billedbog om tolv alfers jagt på tolv betydningsfulde nøgler. Bogen henvender sig til de 4-7-årige

Beskrivelse

Tolv kongelige alfer mødes hvert år til fest i venskabssalen for at knytte venskaber og sørge for at venskabet i riget fortsætter. Deres tolv nøgler er imidlertid blevet væk, så alferne har brug for hjælp til at finde dem. Nøglerne er gemt så godt, at barnet på tolv farverige og fantasifulde opslag, skal finde ti genstande for at hjælpe alferne med at finde nøglerne

Vurdering

Bogen er flot illustreret og enkelte genstande er en anelse svære at finde, så selv de lidt større børn vil finde det spændende at sidde med bogen

Børnenes Bøger  anmelder Jagten på Nøglerne

Jagten på nøglerne er en anderledes og rigtig fin kigge-finde-bog. Bogen foregår i et eventyrligt univers, hvor man skal hjælpe 12 alfer med at få fat i nøglerne til deres venskabssal.

På de smukt illustrerede opslag skal man – for at få nøglerne – finde alverdens eventyrligheder i underjordiske huler, på kræmmerens marked, hos skovdværgene og i Den Grå Dames stuer.

Meget velfungerende kigge-finde-bog til børn på 3 år og opefter.

 Læs anmeldelsen her HER
 

Hvad skriver jeg selv.

Jeg startede med at ville lave en bog bygget op om de 12 billedkort i et kortspil. Da jeg var barn og var på besøg hos min  mormor, havde jeg ikke altid legetøj med, men så fandt jeg et, for mig, helt magisk kortspil frem. Billedkortene var så flotte synes jeg, og det kunne let bruges til, i bedste Game of Thones stil, at lege konspirende magtkampe mellem hjerter, ruder, spar og klør.
Jeg gav hvert billedkort en personlighed og et rige i min findebog. Det var en lang opgave, da bogens sider er utroligt detaljerede.

Men da jeg sendte bogen ind fik jeg afslag, med forklaringen om, at løse kortspil og bogsalg ikke var en god idé. Jeg skrev, om jeg måtte vende tilbage, hvis jeg kunne løse det problem. Det fik jeg lov til.

Nu er bogen bygget op om fire forskellige klaner af alfer og en gennemgående opgave som skal løses. Læseren skal finde nøglerne som skal sikre freden i riget Oldenrig.

Jeg har bestræbt mig på at lave en findebog, som har et indhold og universer og ikke bare at som skørt finde univers. Jeg har fået mange gode kommentarer om bogens smukke illustrationer og dens egnethed til dialogisk læsning. Det er jeg rigtigt glad for.

Du kan bl.a. købe Jagten på Nøglerne i min webshop, eller smutte på et af lands biblioteker, som har købt en god potion. God fornøjelse.

 Venlig hilsen Ane Gudrun (Fur Øhrberg 😉 )