Julebrev som i gamle ‘daw’

 

Her kommer årets julebrev/blogindlæg fra mig.  Sådan et som man modtog i de gode gamle daw’, hvor julebreve var en ting. Hvor man gav sig tid. Tid til at berette.

 

At måtte sy sit hoved på igen

2018 har været et vildt år, både på godt og ondt. Der er sket meget i mit firma og udenfor mit firma, så jeg har nogle gange følt af jeg måtte sy mit hoved på igen flere gange, efter det faldt af i stormen.

Ren øv at trutte i

Jeg vil mest fokusere på sejrene for, som jeg skriver om i en af mine klummer i avisen, så er det vigtigt for kreativiteten af holde fokus mest på sine sejre. Dette bliver dog ikke en lang hyldest til sejrene, men også lidt et brev om vejen.

I 2018 oplevede jeg bl.a. den dumme fornemmelse af få en kontrakt på hele tre bøger, men hvor pågældende forlag en måned efter blev lukke pga. stress blandt medarbejderne. Når man får en kontrakt, så har der allerede været meget arbejde undervejs – et kæmpe arbejde- , og når kontrakten kommer begynder man allerede at planlægge pr-strategi og evt. udgivelses-reception, så det er til at forestille sig, hvordan glæden let udvikler sig til ren øv.

Zombien gik sin gang på jord

Til gengæld oplevede Thomas Arnt og jeg stor succes med ”Sådan bliver du en tjekket zombie”, som de søde bloggere tog rigtigt godt imod og endda endte i Ude&hjemme … til Thomas og min store overraskelse.  Vi fik udsolgt de medbragte bøger på Fantasy festival inden vi overhovedet var færdig med at signere. Det føltes så godt. Og Thomas og jeg leger videre i 2019 og håber at vores samarbejde kan give yderlige gode oplevelser.

At mose sig gennem nøglehullet

Året har også budt på afslag på bøger. Du kommer ikke som forfatter og illustrator igennem nøglehullet i forlagsbranchen uden af opleve afslag. De svider hver gang, men jeg oplever mange søde og opbakkende afslag på mine ting og det giver blod på tanden.

Tre kælebøger

I 2018 fik jeg også kontrakter på en masse skønne bøger. Bl.a. ”Ib har en dum dag” og ”Ud med den tand” som også udkom i 2018 på Aliena. Jeg fik også kontrakt på ”Musen Rosa er dum”. Og bogen er lige på trapperne, så jeg åbner postkassen hele tiden. De var tre skønne hardcover bøger fra Aliena i 2018. Og jeg kan godt afsløre, at vi leger videre med nye ideer i Aliena i 2019.

Kærlighed til naturen

I 2018 fik jeg igen ondt i sjælen af at tænke på udviklingen på det grønne område.  Jeg fik derfor den idé, at jeg ville forsøge at bruge mine talenter til at hjælpe Randers Regnskov med deres fantastiske tiltag, hvor de opkøber truet regnskov i Ecuador. Regnskov som bare får lov at være regnskov. Jeg er vild med ideen, og derfor tegnede jeg 6 tegninger, som Lasertryk trykte gratis i deres giveback-pulje som postkort. De postkort har jeg og Randers Regnskov solgt i 2018. Alt salg er gået direkte til opkøb af regnskov i Bigai. Jeg forsætter det gode arbejde i 2019, hvor jeg håber på meget mere salg af kortene. Og meget mere reddet regnskov.  Projektet går under navnet Kærlighed til naturen.

Mere og mere og …

I 2018 har jeg også arbejdet sammen med mange skønne mennesker. Jeg har lavet forsider til flere bøger, bla. antologien Opland fra forlaget Poetic Pamphlets og til Tanja Eskesens fantastiske selvhjælps-agtige bøger.  Og illustrationer og forside til Torkild Thellefsens nye bog Sine Nomine.

Og jeg har været til udgivelsesreceptioner på flere af mine kollegaers bøger. Jeg har tegnet sjælstegninger til private. Og har igennem mine konkurrencer på Facebook været i kontakt med mange glade mennesker, som gerne giver et skulderklap til  mit videre arbejde. Jeg har overholdt (bortset fra sygedage) mit løfte til mig selv om at tegne hver dag og at skrive mindst en gang om ugen. Jeg har fået lavet mine krea-projekter, hvor jeg får afløb for nogle af de ideer som ellers sætter propper, hvis de ikke udføres. I 2018 har jeg også mødt mange skønne læsere, kollegaer og forlag på både Fantasy Festival og Bogforum, som bød på meget spas og mange kram. Og mange mange andre vilde ting i 2018

Fremtiden kalder

I 2019 starter jeg året med at holde foredrag i en kunstforening om kreativitet. Jeg har gennem lang tid skrevet klummer i avisen om kreativitet, og jeg er begyndt at tilbyde netop foredrag om kreativitetens væsen. Det vil jeg forhåbentligt gøre mere for at udbrede i 2019; at holde kurser i hvordan man opretholder sin kreativitet i en travl hverdag.

I 2019 udkommer indtil videre to bøger som jeg fik kontrakt på i 2018. ”En elefant på værelset” som er en lille historie om ikke at kunne sige fra. Det er en billedbog, som jeg glæder mig over-meget til. Den kommer jeg sikkert til at skrive mere om i 2019.  Derudover udkommer ”Det går helt ad HC Andersen til” – En fuldt illustreret læsebog, som forfatter Libe R og jeg har skrevet sammen. Jeg startede med at skrive og Libe sluttede skriveriet og kørte plottet i hus. Bogen har illustrationer af mig. Vi vil afholde en festlig HC Anderesen- udgivelses-reception. Og det kommer der meget mere om, så find den høje hat frem.

 

Nu vil jeg ønske dig en helt fantastisk jul og et vidunderligt nytår.

Kærlig hilsen Ane Gudrun