Kreativitet er magi

 

Kreativitet er magi

Jeg har beskæftiget mig med kreativitet og dens væsen gennem flere år nu, bl.a. ved foredrag og skrevne klummer til avisen. Jeg dykker gerne ned i teori om kreativiteten, og hvordan kreativiteten øges eller trues.

Jeg tager som oftest udgangspunkt i de 29 veje til at forblive kreativ.

29 veje tegning LINK 

Klumme om fænomenet 29 råd til at forblive kreativ LINK

Denne gang vil jeg berøre punktet i ”omgiv dig med kreative mennesker”, men mest hvilken fed erkendelse jeg fik af mit sidste samarbejde med krea-mennesker.

Det slog mig, at kreativitet er denne verdens magi. Vi ønsker os tit at leve i en mere magisk verden, men min påstand er at kreativiteten er vores magi. Jeg forklarer yderligere om lidt. Ja, dette er en cliffhanger.

Jeg var en søndag i vinterferien sammen med fotograf Dennis Hansen og instruktør og specialeffektmanden Henrik Andersen fra AMOS-FX. LINK

(Det var også de to som stod for mit forfatter-billede, hvor jeg er blevet et med naturen.) LINK

Denne gang ville vi gerne skabe mere uhygge og mystik. Henrik er god til at finde rekvisitter, og han havde gennem måneder samlet ting. Han har også lavet fantastiske tentakler som kunne komme ud af min ryg og min hånd. Vi havde gennem måneder snakket om rekvisitter, kostume og miljø.  Der gik altså en lang kreativ proces forud for billedet.

 

Vi mødtes som sagt i vinterferien. Vi mødtes i en ganske almindelig kælder i et lejlighedskompleks. På gangen udenfor stod barnevogne, cykler og en knallerts som læggede væske på gulvet. Kælderrummet var lillebitte og baggrunden til billedet bare et stykke sort nervøst-velour.  Og det er her magien kommer ind. Vi tog billeder af mig helt alene i rummet, og malede derefter med lys på bøger, kranier, stole og møbler. Alle fotografierne var bare af en eller to ting. Og vi grinede og fik flere ideer om at gemme lommelygter i en gammel kiste, så der kom magisk lys fra den.  En helt igennem kreativ dag.

Fotografen Dennis gik derefter hjem og lavede mere magi. Han satte alle dele fra mange fotos sammen på computer og skabte derved det mystiske rum, jeg sidder i på billedet. Den virkelighed findes ikke. De mange røde stole på billedet er for eksempel bare den samme stol. Det er de samme ti bøger. Det store blækstrutte-ornament på bagvæggen er bare en 3cm stor halskæde og den kæmpe vifte bag mig er bare en lille vifte. Der er altså med kreativitet skabt en helt ny virkelighed. Som når forfattere skaber store verdner med mærkelige væsner, som aldrig har eksisteret. Når billedkunstneren laver figurer taget ud af mystikken. Kreativitet er derved magi.

Når jeg også taler om at omgive sig med kreative mennesker ud af fænomenet De 29 råd til at forblive kreativ, så er det bl.a. for at skabe magi. Eller få en ny erkendelse af sin kreativitet.

    Vil du gerne læse min klumme om hvorfor man skal omgive sig med andre kreative, så kan du læse min klumme via dette LINK

        Du kan også læse mere om de 29 råd til at forblive kreativ her LINK

Håber du med din kreativitet vil være med til at skab mere magi i verden.

Kærlig hilsen Ane Gudrun

 

Læs om mit foredrag om kreativitet HER