Lav dit eget legetøj eller pyntefigurer (klumme fra avis)

Lav dit eget legetøj eller pyntefigurer (klumme fra avis)

Udgivet den 12. februar 2015

lav dit eget legetøg eller

Denne måneds klumme kommer til at handle om et meget praktisk projekt. Ikke kun om tanker bag kreativiteten.

Denne måned skal du nemlig lave dit eget legetøj eller hurtige pyntefigurer. Opgaven lyder lidt vanskelig måske, men det er det ikke. Jeg har lavet det sammen med børn i mange aldre og jeg elsker også selv at lave hurtige figurer på denne måde til juleengle, påskepynt og meget mere. Det er ikke helt reelle skulpturer i mit hoved, da deres holdbarhed burde være længere , men dette er perfekt til pynteprojekter og andet.

Det kunne være til: et vinterlandskab? Et udstillingsvindue? En hurtig gave? Eller legetøj  som børnene selv er med til at lave. Et ferie-projekt, hvor familien kan samles om et hyggeligt projekt.

Det er billigt og tilmed har det en smuk tanke bag, at du selv kan skabe ting, som bruges lige her og nu.

Det eneste du behøver er sølvpapir, kraftigt ståltråd (gammelt hegnstråd), malertape og maling. Evt nogle pynteting, ugeblade, silkebånd, fjer eller lign.

Værktøjet du har brug for er: en tang, pensler, lim, måske en limpistol, saks.

Du bygger en tændstikmand-figur op, af hvad du ønsker at lave af ståltråden. Den skal bare bestå af enkelte tråde, som på illustrationen. Derefter beklæder du dit ståltråds-skelet med sølvpapir. Tryk det godt sammen så holdbarheden øges. Ønsker du at tilføje flere stykker sølvpapir, men har svært ved at hæfte det, så kan du let bare tape det på med malertapen eller limpistolen.

Skal figuren have vinger, nederdel, eller lign, kan du lave det af pap.

Når du har forsøgt at få den figur frem, du ønsker at lave, beklædes alt sølvpapiret med malertape. Malertape er jo normalt til at undgå at malingen kommer på ting, men det har også den fantastiske kvalitet af det er let at male på.

Når hele figuren er omviklet med malertape skal din figur males. Det er smart at give hele figuren en grundfarve, da malertapen har en lidt trist farve.

Nu er det tid til at drikke kaffe eller spise frokost, da malingen lige skal have lov at tørre.

Skal det gå lidt hurtigere, kan du med fordel føntørre malingen tør.

Nu har du en figur som bare skal pyntes og her skal du bruge din fantasi. I aviser og blade er der tit blomster du kan klippe ud og lime på. Du kan også tit finde munde og øjne i ugeblade, du kan lime på ansigtet, hvis du ikke er glad for at tegne dem. Har du fjer, kan de klistres på vingerne eller balletskørtet. Gavebånd kan også give en spændende effekt, hvis de vikles om. Du kan benytte garn eller bast til hår, eller rester fra en gammel pelskrave som figurens pels. Pailletter kan også give prinsessen eller dragen et ekstra pif. Gamle stofrester kan bruges til tøj på figuren, hvis du limer det fast.

Det er egentligt kun fantasien som sætter grænser. Ønsker du en større figur, kan du benytte kyllingetråd i stedet for ståltråd og så beklæde det med sølvpapir og malertape.

Hvis I får lavet nogle spændende resultater må et billede af dem meget gerne mailes til mig, så vil jeg bruge dem som eksempler i min kommende you-tube-video med denne form for legetøjsfremstilling.

På forhånd mange tak

kontakt@anegudrun.dk

venlig hilsen Ane Gudrun

Læs om mine foredrag om kreativitet HER