Om Mus og Rod

Mus og Rod er en bogserie om venskab. 

Mus er altid sød og dygtig og Rod er drillesyg og uheldig, men selvom de er meget forskellige, så er de bedste venner.

Bøger i serien: 

  • Mus og Rod på en ø
  • Mus og Rod har et hus
  • Mus og Rod ser et dyr
  • Mus og Rod ser sne
  • Mus og Rod får en idé

“Ane Gudrun har lavet fem bøger, som er eksemplariske i forhold til den helt tidlige læsning. Fem små gode fortællinger med et lille udvalg af ord og med meget lavt lixtal.” (se en lille læseprøve i bunden af siden)

køb bøgerne her

Mus og Rod er en bogserie om venskab.  Mus er altid sød og dygtig. Rod er drillesyg og uheldig, men selvom de er meget forskellige, så er de bedste venner.

Mus og Rod-serien er eksemplarisk i forhold til den tidlige læsning. Fem små gode fortællinger med et lille udvalg af ord og med meget lavt lixtal.

Tekst og illustrationer er lavet af Ane Gudrun.

Bøgerne er blevet testet af læsevejledere, læs bl.a. denne anmeldelse:  

”Rod og Mus er en sød og humoristisk bogserie til begynderlæseren. Ane Gudrun har været meget opmærksom på at bruge lydrette små ord, som bliver brugt flere gange ikke kun i den enkelte bog, men de små ord går igen i de fem forskellige bøger. Lige præcis det, at ord bliver brugt flere gange i en enkelt bog, hjælper begynderlæseren til at genkende ord og få større mod på at læse mere, fordi det bliver en lille sejr for barnet, når det oplever succes med genkendelsen af ord. Det er en fornøjelse at se, at Ane Gudrun bruger flere af de samme ord i de forskellige bøger, sådan at det ikke kun er Mus og Rod og deres konflikt, der går igen i de fem bøger, men også flere ord, så barnet oplever genkendelse fra bog til bog. En sød, lærerig og optimistisk bogserie der burde ligge i ethvert børnehaveklasselokale til brug sidst på skoleåret. Der findes opgaver til de fem bøger på anegudrun.dk”

– Louise Liisborg – læsevejleder og indehaver af liisborg.nu – foredragsholder og kursusvirksomhed i positiv psykologi i hverdagen og klasselokalet.

Her er en lille læseprøve på “Mus og Rod har et hus”

Bøgerne er udgivet på Forlaget Petunia

Køb Mus og Rod HER