om “Pigefest … for Søren!”

“Pigefest for … Søren!” af Ane Gudrun

“Pigefest …. for Søren” er en regnbuebogen…om familie og forventninger, men først og fremmest bare en god fortælling

Bagside tekst

Tulle Mulle Myntheberg havde drømt om sådan en pigefødselsdag længe. Pink-Party-drømmefest med enhjørninger-cupcakes, kanin-servietter og glimmer-sugerør.  

Sådan en fødselsdag, som Bellas mor havde holdt for Bella.

Men Tulle havde ikke en mor som Bellas. Eller en mor som Victorias mor. Eller som nogen andens mor for den sags skyld. Hun havde en far og en søren.

”Fa-ar?” spurgte Tulle derfor.

”mhja-a,” svarede far med læberne fulde af søm, som skulle hamres på.

”Kan man købe en mor?”

Far tabte et par søm på gulvet.

”Du ved min fødselsdag, ik?” sagde Tulle.

”Nu igen?” svarede far.

”Ja, men det er fordi, jeg alligevel ikke vil have fødselsdag for hele klassen. Jeg vil gerne have en pigefødselsdag. En mega freaking-lyserød fødselsdag som Bellas. Og så tænkte jeg, om man kan købe en mor?”

———————————————————————

Pressemeddelelse for “Pigefest … for Søren! ”

Ane Gudrun dækker en stor efterspørgsel med sin nyeste billedbog.

Der er flere familiekonstellationer nu end tidligere, og selvom det ikke er et nyt fænomen, synes bogmarkedet ikke helt at kunne følge med. LGBTQ+ er i dag blevet helt almindeligt, og flere og flere forældre og institutioner oplever et behov for mere litteratur om emnet.

Pigefest … for Søren!

Ane Gudrun er både forfatter og illustrator til en ny billedbog ved navn ”Pigefest … for Søren!” Hovedpersonen Tulle Mulle Myntheberg drømmer om en pigefødselsdag, en rigtig Pink-Party-drømmefest. Sådan en fødselsdag, som Bellas mor havde holdt for Bella. Men Tulle har ikke en mor som Bellas. Eller en mor som Victorias mor. Eller som nogen andens mor for den sags skyld. Hun har en far og en søren, og Tulle tror ikke, at to mænd kan holde en rigtig pigefest, så derfor vil Tulle gerne købe en mor. Det viser sig dog at alt går fantastisk.

At kunne spejle sig.

Det er vigtigt for Ane Gudrun at vise et bredere billede af, hvordan vi kan leve som familie, og derigennem styrke vigtigheden af at alle børn kan spejle sig i den eksisterende litteratur.

”Jeg har forsøgt at lave en historie, som ikke overfortæller, men som stiller fokus på de stereotype kønsbilleder der er. Samtidigt er det også bare en sjov historie fuld af ballade.”  

Bogen, som udkom 30. august, har allerede fået mange gode anmeldelser. Gennemgående for anmeldelserne er ros for humoren og historien, men også for at lade moralen være underliggende og ikke kvælende.

”Jeg vil ikke forsøge at proppe holdninger eller moraler langt ned i halsen på nogen, jeg har derfor valgt, at lade historien være fortalt gennem pigen Tulles øjne, hvor selve problemet mere er at leve op til de forventninger, hun selv har.”

Mødre og fodboldfest.

Ideen til historien opstod, efter Ane havde snakket med et venindepar, som har fire børn, deriblandt en dreng. Han havde brokket sig lidt over, at to mødre ikke kunne holde fodboldfest. ”Det var sådan denne historie startede med at vokse derinde, og så krydret med elementer fra min yndlingsmusical La Cage aux Folles. Så har man Pigefest … for Søren!” griner Ane Gudrun.

Pigefest … for Søren! Er en sød og sjov børnebog, som bringer emner som at lyve, at være populær eller at være bange for at stikke ud fra mængden på banen.

Ane Gudrun er efterhånden forfatter og illustrator til mange børnebøger. Udover at være forfatter og illustrator, er Ane Gudrun uddannet tekstforfatter ved erhvervsakademi Kolding og uddannet lærer i bl.a.  dansk, billedkunst og sløjd. Derudover har hun en kunstskoleuddannelse i tegning, akvarel og akryl, og kurser i animation og stop-motion-film.

Skønne anmeldelser af “Pigefest … for Søren!”

Bogen er udgivet på Forlaget Petunia

Læs flere anmeldelser af Pigefest … for søren! HER

Pigefest … for Søren er en del af lydbogen Fire Finurlige Fortællinger

Køb Pigefest … for søren HER