Omgiv dig med kreative folk

klumme fra avis

omgiv dig med kreative folk

De klummer jeg skriver handler alle om kreativitet. Både praktiske gøremål, men også i teori.

Jeg har tidligere lavet en klumme, som handler om det kreative fænomen ”De 29 veje til at forblive kreativ”, som jeg har oversat fra engelsk og bl.a. lavet på postkort. Der er bl.a.: tag en chance, tag pauser, lad dig selv lave fejl osv.

En af de 29 veje, som jeg synes giver god mening er: ”omgiv dig med kreative folk”

Vi kender alle, hvordan vi kan blive fyldt med ny og ekstra energi af at have været samme med andre, som vil det samme sted hen som os. Det er ikke bare ny energi man får, men en form for opfyldthed af noget ukendt, som kan give dig et skub i en god retning.

Rådet/vejen handler om at opsøge de miljøer, som du mærker giver dig god energi til at udrette, det du ønsker. Der menes ikke nødvendigvis, at hvis du laver keramik skal du opsøge andre keramikere. Det er ikke sådan rådet skal forstås.

Men du kan tage til arrangementer med eksperimenterende film, tag på byvandring med en fortæller, se teater, tag til foredrag, opsøg de bekendtskaber, som er kreative. Det kan også være interessefællesskaber på de sociale medier. Jeg har bestemte venner på facebook, som jeg ved deler både nye spændende tegnefilm, fantastisk illustrationer, anderledes mode og design, filmanmeldelser for skæve film, og mange andre ting, som jeg bliver opfyldt af at se. Deres opsalg på facebook undersøger jeg især. Så på de sociale medier kan man også ”omgive” sig med kreative mennesker.

Det er ikke sikkert at du får noget direkte med hjem fra de arrangementer, men derfor kan du godt få noget indirekte med hjem, nemlig noget af den ”kreative ånd”, som også menes med rådet.

Om det også menes, at du skal lade være med at omgive dig med ikke-kreative-mennesker, det gives der ikke svar på i ”de 29 veje”. Men jeg ser det på den måde, at der ingen grund er til at spilde tid på at få taget energien ud af sig, hvis energien fra folk er direkte negativ.  Men vi skal være opmærksomme på at kreativitet kan komme fra uventede steder. Jeg glemmer nok aldrig den video, hvor en hjemløs og meget beskidt mand kommer forbi et udstillet klaver på gaden og sætter sig til klaveret og spiller fantastisk musik og udfordre alle de forbipasserendes fordomme.

Så lad dig tiltrække af de mennesker, som emmer af det kreative. Ikke kun pga. energien du får, men der kan også være andre fordele.  De mennesker har måske allerede har været nede af den vej, du overvejer at tage,  og kan hjælpe dig med at undgå en kæmpe omvej. De kan tage dig ved hånden på nogle af de stier, som for dig virker som sumpområder og hjælpe dig med at finde de sikre tuer på vejen, billedligt talt.Når du omgiver dig med kreative mennesker, kan en idé du måske er usikker på finde vennesæle og derved trives til en god idé.

Det var en af de 29 veje til at forblive kreativ. Så omgiv dig med kreative folk.

Venlig hilsen Ane Gudrun

Læs om mine foredrag om kreativitet HER