Tag en ”verdens-tur” for at få inspiration.

verdenstur

Nogle gange mangler vi inspiration. Det kan være svært at komme i gang med et nyt projekt eller måske er vi kørt lidt trætte i vores vante kreative sider. Vi kan ved manglende inspiration helt miste den oprindelige kreative skaberkraft og lyst. Jeg har flere måder at få inspirationen tilbage på. Men inspirationen kan også komme fra hele verden lige ind i din sofa.

Jeg har været syg en uge. Sov det meste af tiden, men derudover lå jeg på sofaen med min ipad. Det plejer ikke at ligne mig. Jeg plejer at blive gennet ind på kontoret, hvis jeg ikke har tegnet eller været kreativ bare et par dage, fordi jeg bliver lidt irriterende, hvis jeg ikke kommer ind i det kreative univers, og er væk fra ”virkeligheden” med jævne mellemrum.

Men i den sygdoms-uge var der intet at gøre. Jeg kunne ikke andet end at blive liggende på sofaen. Når jeg ikke sov, gik jeg i stedet for på opdagelse på YouTube. Jeg har før søgt om hjælp på YouTube til forskellige opgaver. Hvis jeg ikke lige kendte en bestemt halskæde-knude eller hvis jeg havde glemt blandingsforholdet på et bestemt opskrift. Det har altså ofte været en specifik søgning. Men denne uge på sofaen prøvede jeg bare at trykke på forskellige videoer. Alle videoer var DIY (Do It Yourself/gør-det-selv) videoer. Jeg skrev måske papmache, beton, ler, gummi eller andre ting, jeg ikke selv har arbejdet med et stykke tid.

YouTube er et magisk medie faktisk. Folk fra hele kloden deler ideer om alt muligt. Fif, som gør arbejdet lettere eller løser problemer, opskrifter på nye modelleringsmasser, eller nye måder at tegne på.

Selve ideen bag delingen er smart og sympatisk, faktisk.  Men derudover er det også helt fantastisk inspirerende at sidde og kigge på for eksempelvis en kvinde i USA, der fortælle om nye papmache-måder eller en kvinde i Australien, som re-designer dukker og giver de oversminkede dukker et nyt naturligt look. En mand fra Frankring, som viser sit arbejde med betonskulpturer, og som fortæller om de problemer han har stødt på, så andre kan undgå dem. En Kinesisk tegner, som viser hvordan han bruger Photo-Shop til at tegne computer-tegninger.

Så hvis du går og mangler et kreativt projekt at kaste dig ud i, så vil jeg foreslå en ”verdens –tur” på YouTube og lade dig inspirere af det. Det kan være en god idé at vælge et materiale i søgefeltet på YouTube, som du har lyst til arbejde med, for ikke at drukne i alle de mange ideer, som folk gerne vil give videre.  God rejse!

Link til Avisen hvor klummer er trykt. HER

Venlig hilsen Ane Gudrun