om Ane

Om Ane Gudrun

”I stort set alt jeg skaber inspireres jeg af eventyret og de finurlige fortællinger, både eventyrets lyse sider, men til tider også eventyrets dystre afkroge. Jeg har i mange år været meget fascineret af mine egne børns evne til at hengive sig i fantasien, og den fascination gør at mit hjerte specielt banker for barndommen, som en magisk tid,  vi skal værne om.”

Hvem er jeg?

Jeg er Ane Gudrun. Jeg er forfatter, illustrator og foredragsholder.

Jeg er uddannet tekstforfatter ved erhvervsakademi Kolding og uddannet lærer i dansk, biologi, billedkunst og sløjd. Derudover har jeg en kunstskoleuddannelse i tegning, akvarel og akryl, og kurser i animation og stop-motion-film. Jeg har været klummeskribent for Lokal Avisen Djursland, hvor jeg skrev om kreativitet.  Jeg har tidligere arbejdet som lærer, så jeg kender min målgruppe særdeles godt.

Fortællingen er min store kærlighed. En tro følgesvend

Fortællingen har fulgt mig hele livet. Helt fra jeg som lillebitte pige stopper min mormor før godnathistorien og siger til hende, at nu er det min tur til at fortælle hende historier. Usædvanligt, syntes min mormor.

Den følger mig som 10årig, hvor min far skriver en kalenderhistorie til mig. Hver aften skriver han et nyt afsnit til dagen efter. Da han bliver 50 år illustrerer jeg historien til ham. Det bliver starten på et spændende bog-eventyr, der puster til en gnist i mig, som starter bål af ønsker om flere fortællinger.

Forfatter, tegner, skuespiller … eller skjoldmø.

Men gnisten og følgesvenden var der før. Jeg skriver tidligere i min dagbog, at når jeg bliver stor vil jeg være ” forfatter, tegner, skuespiller … eller skjoldmø.” Det hænger lidt med de to sidstnævnte, men der var gnisten allerede startet, og jeg kan glæde den lille fortids-Ane med at forfatteriet og illustrationerne har ret gode kår nu, … og at jeg stadig arbejder på at knække den med skjoldmøen.

(Læs her om mit foredrag: forfatter, tegner, skuespiller … og skjoldmø

 Bøger der kalder fra reolerne

Fortællingen følger mig helt ind i min mormors stue med det tungt tikkende ur på væggen og ellers stilhed. Min mormor var rank og ret med eventyr-blomsterranker på tallerkenerne og duge. Og med hundredvis af indbydende bøger, som kaldte fra reolerne. Min mormor hed Gudrun, fra hende har jeg mit ene navn.

Fortællingen følger mig i mit barndomshjem, som bugnede af foredragsholdere, ofte forfattere, studiekreds, bøger, sange og jeg skal give dig.

Kunstskole, animation og seminarium

Fortællingen følger mig på kunstskoler, hvor jeg hele tiden putter historier i mine værker. På animationshold, hvor jeg forsøger at lave fortællinger til mine tegninger. På lærerseminariet, hvor jeg lærer af formidle mine universer.

Mørket lurer forude

Men jeg bliver ikke ved at være god ved min følgesvend. Jeg tysser på mine fortællinger og gemmer dem i lukkede bøger. Jeg må blive fornuftig, og jeg afviser min trofaste følgesvend. Væk med ham. Som I alle gode eventyr, så lurer mørket forude, også i min historie. Der bliver pludselig rigtigt sort i mit sind. Jeg jonglerer rundt, som den tæmmede bjørn på markedspladsen og ser mig selv styrte, da kæderne bliver for korte. Jeg kan ingenting. Der i 2009 kan jeg ingenting. Jeg føler, jeg står ved en afgrund, som helten fra eventyret, der må tage den store kamp, som kan betyde liv eller død. Sådan føltes det indeni mig dengang.

Jeg griber om drømmen

Jeg beslutter mig, selvom jeg er bange, for at gribe drømmen og at lave et firma, hvor jeg kan putte alle mine fortællinger i. Jeg finder nye marker, hvor mine ideer kan gro. Og det er hårdt, men jeg lever for det og dør ikke af det, som tidligere. Jeg laver mange fejl og satser forkert alt for tit, indtil en dag jeg går i skoven. Jeg tror min følgesvend går med.

 Et mål bliver næsten et giftermål

I naturen er ofte den ro, som giver os de svar vi mangler. Og en klar frisk sætning ryger ind i mit hoved. Jeg sorterer alt i mit firma efter den sætning smider ud og ud og ud. Indtil jeg til sidst står med mit helt klare mål. Næstmest et giftermål med min følgesvend. Og der tager det fat. Bøger bliver antaget ved forlag, og samarbejdspartnere kontakter mig af sig selv. Og min følgesvend fortællingen begynder at trække vejret friere ved min side, da jeg tilbyder ham min hånd.

Hvis du vil høre mere om mine fortællinger i fremtiden? Så kan du skrive dig op til mit nyhedsbrev her i højre side af skærmen eller via dette LINK

(Læs et interview som giver dig mere viden om historierne,

bøger og illustration