Om Drømmeland

Drømmeland er en billed- og sangbog, der passer perfekt til sovetid. I bogen findes link til YouTube, hvor du kan lære sangen. Der er også nodeark med bagest i bogen.

“Bogen er blevet til, fordi min datter på daværende tidspunkt ikke kunne lide uhyggelige ting, før hun skulle sove. Jeg ville derfor skabe en rigtig drømme-feel-good-bog, som ikke måtte være tuttenuttet og sødsuppe, men sprængfyldt af magiske ting som kun sker i drømme.”

Her fortæller jeg om ‘Drømmeland’

Køb bogen HER

Herunder følger anmeldelser af Drømmeland

———–

Litteratursiden.dk

’Drømmeland’ er noget så fint som en magisk billed- og sangbog, hvor alle bogens rim, der også er gentaget bagerst i bogen, viser sig at være en sang, man kan synge på melodi.

Billedbogen omhandler hvilke fantastiske oplevelser, vi kan få, når vi drømmer.

Bogens hovedperson er på vej i seng og har sagt godnat til sine forældre. Da hun ankommer til drømmeland, møder hun alle mulige forskellige dyr og eventyrlige væsner; Feer, der ligner bær, havfruer, en humlebi, der skal have blomster til sit frieri. Hun møder også regnbuemagi, en gedemand, fugle og en gris, der kan trylle:

”Grisen kan trylle. Den laver en skylle af isnende hav-himmelvæld. Kigger deroppe, jeg ser kvindekroppe med haler og finner og skæl.”

Slutteligt ringer klokkefrøen. Det er tid til at vågne og sige på gensyn til drømmeland.

Hele bogen består af drømme, der beskriver forskellige dele af barndommen. En meget smuk billed- og sangbog, man f.eks. kan gøre brug af inden sengetid.

Teksten er skrevet på 15 vers, og historien kan synges ud fra de noder, der befinder sig bagerst i bogen. Versene er også dejlige at læse op. Man danner sig en rytme, og det føles næsten som sang. Thomas Arnt har skrevet melodien til sangen, og der er lagt link ind til Youtube, hvor sangen kan høres.

Illustrationerne er et kapitel for sig. Jeg er simpelthen så vild med Ane Gudruns naive og smukke streg, der ligner farvekridt med dybde. Hendes drømmeagtige tegninger indbyder til genbesøg mange gange.

Denne smukke drømmebog kan læses fra ca. 3 år.

—————–

Anmeldelse fra bibliotekar_og_laesehest

En melodi der sætter sig fast og en tekst, der minder en om barndommens uendelige drømme, hvor alt er muligt.
Musik skal der til.
Ofte sker der en masse i de forskellige institutioner, hvor børnene leger og har det sjovt. Og ofte kan det hele være lidt hektisk og børn og voksne skal nå en masse.
Der kan det være godt at stoppe op med en god billedbog, læse i den og nyde øjeblikket.Der har sang- og billedebogen “Drømmeland” af Ane Gudrun rigtig meget at byde på. Bogen er udkommet i 2019 hos Forlaget Petunia, hvor Ane Gudrun både illustrerer og forfatter historien.
Bogen er i verseform, 15 vers i alt, og den er samtidig indspillet på sang, med hjælp fra bl.a. Thomas Arnt. Sangen finder du på www.anegudrun.dkHistorien handler om en pige, der drager til drømmeland, hvor hun både møder en gedemand, dyr i nød, nuttede killinger og “min mormor som døde” og meget mere. Det er alt sammen drømme, der beskriver dele af barndommen og hvad den kan indeholde af fantasifulde øjeblikke. Samtidig med, at der bliver sat ord på hvilke sjove scenarier underbevidstheden kan producere når vi sover.
Anbefaling
Bogen er flot og original i sin streg og udtryk. Samtidig er versene overskuelige og jeg får lyst til at synge med.
Jeg synes bestemt at bogen burde stå i enhver børnehaves tallerkenrække og på ethvert barns boghylde. Ane Gudrun kan noget særligt med hendes illustrationer og leg med ord, som gør en glad og jeg får helt klart lyst til at se og læse/lytte til mere.

—————

ANMELDELSE fra Julie The Book Cat

DRØMMELAND

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.
Jeg har ikke speciale indenfor bøger, der henvender sig til mindre børn, og anmelder derfor bogen på dette præmis.
Drømmeland er en billede- og sangbog. Historien bygger på små, rimende vers, der hver især fortæller en lille bid af en piges drømme.

“Svæver til drømmeland. Her er en gedemand hilser mig velkommen her. Han præsenterer de fem skønne feer, der kommer fra frugter og bær.” (citat fra bogen).

Alle vers er fyldt af illustrationer der knytter sig til det beskrevne. Pigens drøm er fyldt med fantasifyldte ting. Feer, der ligner bær, dyr der bringer blomster ud eller taler sammen. Enhjørninger, ildfluer og katte med hatte. Alt sammen noget genkendeligt, men med et twist. Der er også en rød linje fortællingen idet den ender med, pigen forsigt vækkes fra sit drømmeland og begynder en ny dag.

Det er en rigtig fin billedbog for børn, der ønsker eller har brug for en rigtig magisk tid, før de skal sove. Der er elementer, de kender fra dagligdagen, tilføjet masser af magi og fantasi. Illustrationerne er farvefulde, men alligevel med et næsten skrøbeligt præ. Forstået på den måde, at de ikke er tegnet med hård streg og skarpe kanter, men mere fine og næsten luftige. Noget jeg virkelig godt kan lide.

Versene er tilpas korte til, man kan nå at snakke om, hvad der sker på billederne. Noget der, synes jeg, er vigtigt at gøre med børn. På den måde får de forståelse for, hvad der læses og formentlig også en bedre sprogforståelse. Ligesom det er sjovere at være med til at læse, end blot t blive læst for.

Da jeg læste bogen første gang, havde jeg lidt problemer med rytmen i versende. Jeg kunne ligesom ikke finde den. Men så lyttede jeg til sangen, og pludselig var det nemmere at finde rundt i rim og rytmer. Jeg anbefaler derfor, man lytter til melodien, inden man giver sig i kast med at læse højt. I øvrigt er melodien vældig fængende, og jeg har taget mig selv i at gå og nynne den.

Bogen får 4/5 stjerner: ****.

————

ANMELDELSE fra mullesbogblog:

Jeg havde glædet mig utrolig meget til Drømmeland, fordi den er fyldt med en masse flotte tegninger og musik i den og jeg glæder mig til at se hvordan teksten kommer til at fungere til tegningerne. Det er den allerførste jeg læser af Ane Gudrun. “Drømmeland” er en billed- og sangbog, som passer perfekt lige før sovetid.
En billedbog, som prikker til fantasien med trynhjørninger og frugtfeer i drømmeland.
Bogen kan læses højt eller synges på melodi, som også er trykt i bogen.
Bogen er skrevet og smukt illustreret af Ane Gudrun. Melodien er skrevet af @thomasarnt .

Vurdering:
Jeg blev fortryllet ved forsiden som bare indbød til en fremragende velskrevet børnebog med de flotteste tegninger og Rim.. den er meget letlæselig og forståelig. Den er perfekt til godnatlæsning og melodien som høre der til er fremragende. Selvom det er en bog for allermindste så kan den sagtens læses af voksne og den er også perfekt som opstartslæsning i indskolingen sammen med forældre.
Jeg giver 6 ud af 6 hjerter, for der er absolut intet at komme efter overhovedet. Den er fremragende og melodien som passer til bogen er prikken over i’et og passer godt ind + plus det er smart at der en QR scan i bogen så man kan lytte til den via youtube mens man læser højt for de små. Helt klart en anbefaling herfra og det er langt fra det sidste jeg læser fra Ane Gudrun ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

———–

Drømmeland i avisen

Ane Gudrun vil sende børnene godt til drømmeland

Djursland-forfatteren og illustratoren fra Vivild har lavet en billed- og sangbog fuld af magiske ting, som kun sker i drømme

Forfatter og illustrator Ane Gudrun vil give børn gode drømme med sin nye bog ‘Drømmeland’, som udkom på Forlaget Petunia 1. juni.

‘Drømmeland’ er en billed- og sangbog beregnet til før sovetid. En billedbog, som prikker til fantastien med trynhjørninger og frugtfeer i drømmeland.

Ane Gudrun med efternavnet Øhrberg og bosat i Vivild, er en anerkendt børnebogsforfatter og illustrator med adskillige udgivelser på det danske marked

Hun er uddannet tekstforfatter ved Erhvervsakademiet Kolding og uddannet lærer i blandt andet dansk, billedkunst og sløjd. Derudover har hun en kunstskoleuddannelse i regning, akvarel og akryl samt kurser i animation og stop-motion-film.

I flere år har Ane Gudrun haft en kreativ klumme i Folkebladet Djursland.

Illustrationer og tekst

“Bogen er blevet til, fordi min datter på et tidspunkt, ikke kunne lide uhyggelige ting før, hun skulle sove, så jeg ville skabe sådan en rigtig drømme-feel-good-bog, men som ikke måtte være tuttenuttet og sødsuppe, men sprængfyldt af magiske ting, som kun sker i drømme,” beretter Ane Gudrun i en pressemeddelelse.

“I bogen nævnes døden og mørket, men også søde hunde, veninder i flaskeposter, gedemand, undulater, der kaster tomater osv. Sådan fuldt skrald på fantasien,” fortæller hun videre om sin nye bog.

Ane Gudrun fortæller, at bogen er skabt i en vekslen mellem at skabe illustrationer, som giver tekst, og tekst som skaber illustrationer, hvilket gør bogen lidt anderledes, da der ofte ligger en tekst først, og så illustrationer bagefter.

Ane Gudrun mener, at denne anderledes arbejdsform understøtter det drømmende univers i ‘Drømmeland’.

Rim bliver til sang

Bogen var oprindelig en rimbog på vers, som bare skulle læses op.

“Når jeg skriver på vers, så plejer jeg som regel at skrive på en skyggemelodi, så jeg ved, at rimene passer, og Drømmeland er også skrevet på en skyggemelodi. Og det førte mere med sig denne gang,” siger Ane Gudrun.

Hun fortæller, at forlaget selv henvendte til hende i forbindelse med en anden udgivelsesreception. Forlæggeren fra forlaget Petunia kom hen og prikkede til Ane, om hun ikke havde en bog, som kunne være med som en af de første bøger på det nyopstartede børne- og ungeforlag Petunia.

“Jeg roder altid med flere bøger ad gangen, og derfor havde jeg selvfølgelig én, som jeg synes, passede perfekt til dem. Men da forlæggeren opdagede, at bogen kunne synges også, så så blev hun fyr og flamme og ville gerne også bruge det, at der var mulighed for at synge og have melodien trykt i bogen,” fortæller Ane.

Det startede et større arbejde for Ane Gudrun med at søge om lov til at anvende pågældende melodi, og det førte til mails langt ud over landets grænser om rettighederne. Men så fik Ane Gudrun heldigvis en ny, god ide.

Hun kontaktede sin gode forfatterkollega Thomas Arnt, som også er tidligere musiker, om han ikke kunne skrive en ny melodi til ‘Drømmeland’. Thomas og Ane Gudrun er vant til at arbejde sammen fra andre bøger, bl.a. ‘Sådan bliver du en tjekket zombie’, hvor Ane har illustreret til Thomas’ tekst.

Også en godnatsang

Thomas Arnt takkede ja til opgaven om at lave en ny melodi til bogen. På den måde endte bogen med at blive endnu mere drømmelands-agtig, da den nu også kan synges som godnatsang.

I bogen er trykt noder, men også lagt link ind til Youtube, hvor sangen også kan høres og læres derigennem.

“Jeg bliver altid enormt rørt, når jeg sidder med en ny bog, og ‘Drømmeland’ er ingen undtagelse. Der ligger så mange timers arbejde og tanker i sådan en bog. Jeg håber, mange børn derude kommer til at nyde sådan en masse dejlig fantasi lige før sovetid,” siger Ane Gudrun.